Internasjonal kulturuke

"Barnehagen skal formidle grunnleggende verdier som fellesskap, omsorg og medansvar og representere et miljø som bygger opp om respekt for menneskeverd og retten til å være forskjellige. Menneskelig likeverd, åndsfrihet, nestekjærlighet, tilgivelse og solidaritet er sentrale samfunnsverdier som skal legges til grunn for omsorg, danning, lek og læring i barnehagen."
Rammeplan for barnehager 2011:11

I Falkåsen verdsetter vi mangfoldet og hvert år har vi internasjonal kulturuke i barnehagen. I år har vi reist til mange ulike land og opplevd spennende smaker, lukter og lyder. Vi har vært opptatt av å sanse, skape stemninger, og lære litt om andre land. Noen av oss har vært på flyturer til forskjellige land, med taxi, take off og landing. Alt selvsagt med hyggelige flyvertinner som serverer kaffe, te og enkle retter under reisen. Nedenfor gir vi et lite innblikk i noen av aktivitetene under årets kulturuke.

Danserinnen kommer virvlende inn på avdelingen til stor begeistring hos barna.Barna får smake på te som lukter deilig kanel. Den smaker søtt og godt.

Barna er med og forbereder maten. Her kuttes det aubergine.

Kjøttform fra Syria; kjøttdeig, aubergine, hvitløk, tomat, potet, løk, krydder (paprika, salt, kanel) og myntesaus.
Et av landene vi reiste til var Myanmar. Vi lærte litt om barnas hverdag i Myanmar, og hilste på noen av dyrene som finnes der.

Her serverer en av flyvertinnene et lett måltid på en av flyturene. Passasjerene får tilbud om kaffe, te og selvfølgelig melk.

Alle barna fikk hvert sitt reisepass. Passene stemples ved innreise til nytt land.

Vi avsluttet den internasjonale kulturuka med å samle alle barna fra Lyngbakken og Falkåsen til en skikkelig fest. Rose, mormor og onkel Kåre kom på besøk med gaver, historier, sang og dans.

Barna var godt kjente med de ulike flaggene dramagruppa hadde med, og kunne fortelle hvilke land de flaggene representerte.