O jul med din GLEDE

Rammeplan for barnehager sier at barnehagen skal bidra til at barna får kjennskap til kristne høytider og tradisjoner og tradisjoner knyttet til høytider i religioner og livssyn som er representert i barnegruppen(s. 47). Den sier også at barnehagen skal gi barna anledning til meningsfylte møter med personer, arbeidsplasser og institusjoner i barnehagens nærmiljø og sørge for at barna får bearbeide og utdype sine opplevelser(s. 48).

I Bamble har kirken som tradisjon å invitere barnehagene til julevandring i desember. Her tar presten i mot barna og tar de med på en reise gjennom juleevangeliet. I år var det 4-5 åringene som tok turen til Stathelle kirke.



Barna skrives først inn i manntall og får utdelt roller.


Gjeterne varmer seg rundt bålet.


Englene er på vei til stallen. Barna tar oppgavene sine alvorlig.


De tre vise menn har kommet fram til stallen og hilser på "barnet som i den lille krybbe lå".


Noen dager senere kommer Rose, mormor og onkel Kåre til barnehagen. De er på vei til gamlehjemmet dit mormor skal flytte. Hun vil ta avskjed med barna før hun drar (mormor går av med pensjon og slutter i barnehagen). Rose forteller at hun har vært på julevandring akkurat som barna i barnehagen har opplevd. Sammen leker vi juleevangeliet, og alle får være med.


De tre vise menn kommer med gull, røkelse og myrra