Fra sjø til brød

Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barnets kosthold. Falkåsen kunst- og kulturbarnehage ønsker å være en helsefremmende barnehage, og legger derfor stor vekt på å tilegne barna sunne matvaner.
                                                                                                                             Årsplan for barnehagen

Som en del av dette arbeidet har vi alltid barna med på matlaging og aktiviteter knyttet til mat. I dag har vi laget makrell i tomat sammen med barna. Gjennom denne aktiviteten fikk barna et innblikk i prosessen fra råvare til ferdig produkt.

Makrellen studeres nøye av barna før den fileteres. Noen syntes det var litt ekkelt å ta i fisken.

Etter at fisken er ferdig filetert og renset for ben, er det klart til å lages pålegg. Oppskriften vi benyttet hadde få ingredienser og en enkel framgangsmåte.

Barna måler selv. Oppskriften leste vi fra mobiltelefonen.

Alle som vil får delta i prosessen. Barna følger nøye med, og venter spent på sin tur.

Når alle ingrediensene er blandet sammen i langpanna, dekker vi den med folie og setter den i ovnen.

Til lunsj serverte vi så fersk hjemmelaget makrell i tomat, nybakt brød og urter fra egen hage.

Maten falt i smak!