Fra sjø til brød
Falkåsen kunst- og kulturbarnehage
18:28
AntallRomForm
,
Kosthold
,
KroppBevegelseHelse
,
Matglede
,
Tommeliten
,
Tyrihans
Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barnets kosthold. Falkåsen kunst- og kulturbarnehage ønsker å være en helsefremmende barnehage, og legger derfor stor vekt på å tilegne barna sunne matvaner.Årsplan for barnehagen
Som en del av dette arbeidet har vi alltid barna med på matlaging og aktiviteter knyttet til mat. I dag har vi laget makrell i tomat sammen med barna. Gjennom denne aktiviteten fikk barna et innblikk i prosessen fra råvare til ferdig produkt.
Makrellen studeres nøye av barna før den fileteres. Noen syntes det var litt ekkelt å ta i fisken.
Etter at fisken er ferdig filetert og renset for ben, er det klart til å lages pålegg. Oppskriften vi benyttet hadde få ingredienser og en enkel framgangsmåte.
Barna måler selv. Oppskriften leste vi fra mobiltelefonen.
Alle som vil får delta i prosessen. Barna følger nøye med, og venter spent på sin tur.
Når alle ingrediensene er blandet sammen i langpanna, dekker vi den med folie og setter den i ovnen.
Til lunsj serverte vi så fersk hjemmelaget makrell i tomat, nybakt brød og urter fra egen hage.
Maten falt i smak!