Jeg vil ta deg med ut på en reise

Gjennom arbeid med kunst, kultur og kreativitet skal barnehagen bidra til at barna (bl.a.)
- utvikler sin følsomhet til å lytte, iaktta og uttrykke seg gjennom allsidige møter med og refleksjon over kultur, kunst og estetikk
- tar i bruk fantasi, kreativ tenkning og skaperglede
- utvikler sin evne til å bearbeide og kommunisere sine inntrykk og gi varierte uttrykk gjennom skapende virksomhet

Rammeplan for barnehager 2011:44
 
I forbindelse med årets prosjekt "Lekende lett" har vi nå begynt å leke et bilde. Avdeling Tyrihans har valgt bildet "Waiting" av Frank Brunner. Brunners bilder er spennende å bruke i arbeid med barna og åpner for mye undring og refleksjon over hva vi ser i bildet. Barna på Tyrihans tror bildet viser en gutt som skal ut og reise. Han har mye rart i koffertene sine. Sammen med barna har vi bestemt oss for å legge ut på reise og har derfor valgt at undertittel på prosjektet er "Jeg vil ta deg med ut på en reise". Hvor reisen går og hvordan vi reiser er opp til barna - vi gleder oss til å bli med!

 Bildet er brukt med tillatelse. www.frankbrunner.com

Første del av vår reise er å studere elementer i bildet, i første omgang koffertene. Barna ser på bildet og leter etter detaljer på koffertene. De tegner med blyant.

Når blyantskissen er ferdig legger vi rispapir over og tegner over strekene med vannfast tusj. Her gjelder det å være nøyaktig.

Vi maler koffertene med ecolinemaling.

Når vi tok av rispapiret så vi at malingen var gått igjennom arket, og blyanttegningen under var blitt et kunstverk i seg selv.

Ulike uttrykk med samme utgangspunkt.