Det er fint å gjøre andre glad.

"Barnehagens innhold skal utformes slik at det kan oppleves meningsfullt for det enkelte barn og gruppen. Barnehagens omsorgs- og læringsmiljø skal fremme barns trivsel, livsglede, mestring og følelse av egenverdi"                                                                  Rammeplan for barnehager 2011:23

I tradisjonens tro har barnehagen julekalender også i år. På Tommeliten har vi valgt å sette fokus på verdien av å glede andre. I forkant av desember har barna bakt pepperkaker som har blitt hengt opp på avdelingen i påvente av oppstart med julekalenderen.
Hver dag i desember trekker vi et barn som skal være i fokus. Vi sitter i ring på gulvet og alle barna skal si noe fint til barnet som gjør det glad. Barna skal si noe barnet er god på eller noe det er gøy å gjøre sammen med barnet. Alt barna sier blir skrevet ned og hengt opp i dagens luke sammen med bilde av fokusbarnet. Tilslutt får barnet med seg sin store pepperkake hjem.


Barna venter spent for å se hvem som blir fokusbarn i dag, og gir positive tilbakemeldinger med glede. "Hun er glad i å gi kos til andre". "Hun er god til å sykle". "Hun er alltid glad".
I dag er det 8. desember. Det barna har sagt, bli hengt opp sammen med bildet av fokusbarnet.

Til slutt får barnet med seg den store pepperkaken hjem.