Odd er et egg

"Odd er et egg" av Lisa Aisato er en moderne billedbok som handler om Odd på snart syv år. Hodet hans er et egg, og han er hele tiden redd for at hodet hans skal knuse. Derfor unngår han farlige situasjoner, og de andre barna har sluttet å spørre om han vil være med å leke. 
En dag møter han Gunn, og endelig får han en venn. Odd kjenner på mange følelser og til slutt koker han over av forelskelse..

Rammeplan for barnehager sier at barnehagen gjennom arbeid med kommunikasjon,språk og tekst skal bidra til at barna får et positivt forhold til tekst og bilde som kilde til estetiske opplevelser og kunnskaper, samtaler, og som inspirasjon til fabulering og nyskaping (s. 40).

På Tyrihans jobber vi med å være inkluderende, gi plass til alle og være en god venn.






Vi har valgt å bruke "Odd er et egg" som månedens bok i november, fordi den handler om å være annerledes og vi får kjenne på mange ulike følelser. Boka kan oppfattes litt trist i begynnelsen, men den ender bra. Odd blir jo et hardkokt egg! Onkel Kåre hadde med seg boka fra en av reisene sine, og presenterte den for barna.




Etter vi hadde lest boka, fikk barna i oppgave å tegne Odd. De så på bildet på forsiden av boken.

Senere skulle vi lage Odd og Gunn. Den ene gruppen formet figurer i leire.


Leira formes til en rund ball. Det skal bli hodet til Odd.

Odd og Gunn i flere fasonger.

Den andre gruppen jobbet med følelser. De tegnet Odd som var glad eller trist.

Egghodene hang vi opp i et stort hjul inne på leserommet. Da barna så uroen, sa en av jentene: "Dette kan jo være et Odd-leserom!!"