Fysisk aktivitet med 2-åringene på Lyngbakken

"Barn er kroppslige aktive og de uttrykker seg seg mye gjennom kroppen. Gjennom kroppslig aktivitet lærer barn verden og seg selv å kjenne. Ved sanseinntrykk og bevegelse skaffer barn seg erfaringer, ferdigheter og kunnskaper på mange områder. Barns kontakt med andre barn starter ofte med kroppslige signaler og aktiviteter. Dette har betydning for utvikling av sosial kompetanse."
                                                                                                        Rammeplan for barnehager 41:2011

I Falkåsen ønsker vi at alle barna skal oppleve glede og mestring ved fysisk aktivitet. For å følge Helsedirektoratets retningslinjer retningslinjer for fysisk aktivitet, har vi en målsetning om at barna skal være i fysisk aktivitet minst en time om dagen. I tillegg til turer og barnas egen aktive lek, har vi valgt å legge til rette for ulike fysiske aktiviteter daglig. Å prøve ut nye ting - og prøve ut grensene sine - er en del av det som gjør fysisk aktivitet moro.
For å gi barna et allsidig tilbud må personalet ha et repertoar. Vi har valgt å ha en ressursgruppe i barnehagen som utarbeider planer og er inspiratorer for oss andre. Disse får igjen faglig påfyll og inspirasjon i "Fiffen", som er et fora for fysisk aktivitet for alle barnehagene i kommunen og er ledet av en fysioterapeut.
For de yngste barna har vi enkle aktiviteter som dans, musikk, bevegelsesleker, hinderløyper, drama, lek med fallskjerm, minirøris, gymrom og turer. Her ser dere et lite glimt av de yngste barnas aktivitet.

Vi krabber gjennom tunnelen.
 Vi balanserer oppå bordene.
 Vi ruller rundt og turner.
Vi danser "fugledansen".




Vi kaster erteposer i kurven.