Sunne bursdager i barnehagen

Mat og drikke som inntas i barnehagen utgjør en betydelig del av barnets kosthold. Falkåsen ønsker å være en helsefremmende barnehage, og legger derfor stor vekt på å tilegne barna sunne matvaner.
I barnehagens årsplan står det som mål at barnehagen skal bidra til at barna tilegner seg gode vaner, holdninger og kunnskaper i forhold til et sunt og balansert kosthold.

Som en del av vårt fokus på sunt kosthold i barnehagen har vi selvfølgelig også sunne bursdager. Det er alltid stas å ha bursdagsfeiring med vennene i barnehagen, og forventningene er mange. I dag har vi feiret 5-årsbursdag.

Vi har egen bursdagsmeny hvor barna kan velge mellom smoothie, slott, lastebil eller krone. I dag falt valget på smoothie. Barna er med på kjøkkenet og gjør klar frukten eller smoothien.

Det neste som må på plass er krona. Barna velger farge på krona og pynter den etter eget ønske.

En siste titt i speilet før man er klar for bursdagssamling.

I bursdagssamlinga synger vi bursdagssanger og alle gratulerer bursdagsbarnet. Her får hun en god klem av en av venninnene sine.

Bursdagsbarnet velger også et eventyr eller en fortelling som hun forteller sammen med en voksen. I dag har vi hørt om "Prinsessen på erten".

Til sist serveres smoothien av en stolt femåring som nyter ekstra stor oppmerksomhet gjennom hele dagen.