Meg og min familie

Å støtte barns språk er en av barnehagens kjerneområder. Inkluderende språkfellesskap er en videreføring av utviklingsarbeidet Være sammen. Fokuset er tilhørighet, inkludering og mangfold.
Målet er at alle barn opplever at de kommuniserer, samhandler og deltar i et inkluderende fellesskap

Virksomhetsplan Falkåsen kunst - og kulturbarnehage 2018/19

Små barn er opptatt av det kjente og kjære rundt dem. Foreldre og søsken er derfor et naturlig utgangspunkt for arbeid med de yngste barna. Samtidig er barna opptatt av seg selv som individ og hva de mestrer i hverdagen.
Vi har laget en plakat med bilder av barna og deres nærmeste familie. Denne er utgangspunkt samling hvor et barn er i fokus av gangen. Vi er opptatt av hva barna uttrykker med ord, gester og mimikk. Hva forteller de oss? Dette er fortellinger fra en felles hverdag.
 
"Mamma....."

Han tar opp bildene. Han ser på dem og holder dem høyt oppe med hendene sine. Han viser tydelig at han er stolt og vil vise de andre barna bildene. Bilder av sin familie.  Han smiler og forteller noe om bildene til de andre barna.

Han ser på alle bildene. Han tar på bilde av storebroren sin og river det av plakaten. Det er fint å kunne ta bildene på og av når vi vil.

Hvor er pappa, spør den voksne. Der, sier han og peker på pappa sitt bilde