Fra hverdagsrom til opplevelsesrom

Det er en mørk høstmorgen. Ute blåser vinden og regnet øser ned. Inne varmer peisen, der er det godt og lunt. Rommet inviterer inn både store og små. Med rolig musikk og peisknitring skapes det et felles fokus og utallige inntrykk og opplevelser. Det skapes en rolig atmosfære der både øyne og øre får lov å ta i mot inntrykkene. 

"Personalet skal utforske kreativ og skapende bruk av digitale verktøy sammen med barna" (Kunnskapsdepartementet, 2017, s. 45).

I barnehagerommet kan vi finne mange muligheter, men husker vi på å bruke dem?

I høst startet vi å arbeide med et ekstra fokus på bruk av digitale verktøy i barnehagen. Med det ønsker vi å berike barnes lek og læring. Men hvordan kan digitale verktøy brukes for å skape et inspirerende lekemiljø?
Vi valgte å ta i bruk avdelingens SmartBoars og projektor.. Ved å bruke dette kunne vi lyssette avdelingen og skape en stemningsfull atmosfære.












Gjennom høsten har vi spist frokost under nordlys, noe som skapte fascinasjon, gode samtaler og fortellinger. Vi har latt oss fascinere av fisk på havets dyp som barna har tatt med seg inn i leken sin. Noen har svømt fra hai, andre har hoppet fra øy til øy for å ikke bli våte. En togtur med Bergensbanen har vi også vært med på.

Ved å bruke digitale verktøy som SmartBoard og projektorer åpnes det opp for utallige muligheter for både lek og sanseinntrykk. Barnehagerommets muligheter åpnes opp. Vi kan gå fra et hverdagsrom der vi oppholder oss daglig, til et opplevelsesrom som inviterer til nye erfaringer og variasjon i hverdagen.