Matredding: Tomatsaus

"Gjennom arbeid med kropp, bevegelse, mat og helse skal barnehagen bidra til at barna får innsikt i matens opprinnelse, produksjon av matvarer og veien fra mat til måltid" (Kunnskapsdepartementet, 2017, s. 50).

Formålet med aktiviteten er å ha fokus på å redusere matsvinn og lære barna hvordan man kan nyttiggjøre seg av ulike grønnsaksrester. Barna kan gjennom denne aktiviteten få en begynnende forståelse av bærekraftig utvikling. 
(Denne og flere aktiviteter kan du lese mer om på www.matjungelen.no)

Førskolegruppa fikk i oppgave å ta med seg rester av grønnsaker hjemmefra som vi skulle lage tomatsaus av. Det ble MANGE grønnsaker!


Før vi begynte å kutte opp grønnsakene fikk barna fortelle hva de hadde hatt med:
"Chili! Det er jo kjempesterkt!"
"Jeg har tatt med agurk!"
"Og jeg har poteter!"
"Jeg har pærer. De kan vi ha til dessert!"




Barna er med og kutter grønnsaker før vi putter de i foodprosessoren




Spennende å se hvordan fargene forandret seg når vi moste grønnsakene




Når alle grønnsakene var most måtte sausen koke en stund før vi endelig kunne smake på det vi hadde laget.

"Å! Den ble veeeeldig sterk!"
"Det er helt sikkert for mye chili!"

Bildene i bloggen er tatt av barna selv.